Новини

Українська дизайнерка отримала міжнародну нагороду за етичний бренд джинсів

Після ретельного прання та сушіння українські дизайнери перекроюють старі джинси у нові форми.

Фото: Інстаграм kseniaschnaider

Українська дизайнерка Ксенія Шнайдер отримала міжнародну дизайнерську нагороду Vegan Fashion Award 2021 від  зоозахисної організації PETA в Німеччині. Вона здобула премію в номінації «Найкращий стиль джинсів» за одяг, створений у техніці ресайклінгу та пошитий із клаптів. Про це повідомляє The Village.

Ресайклінг — це повна переробка сировини з метою створення нових предметів. У дизайні — повторне використання старих матеріалів для нових речей.

Премію Vegan Fashion Award від PETA вручають етичним брендам, які використовують веганські матеріали, що не шкодять екології.

Денім-бренд KseniaSchnaider українська дизайнерка створила разом зі своїм чоловіком Антоном Шнайдером 2011 року. Після ретельного прання та сушіння дизайнери перекроюють старі джинси у нові форми. Зокрема це штани, куртки, пальта, топи. До прикладу, асиметричні джинси, зібрані з двох частин, зараз продаються у понад 70 магазинах світу. Про бренд KseniaSchnaider писали The New York Times і Forbes.

«Ми — єдиний модний бренд зі Східної Європи, який виступає за свідому моду впродовж останніх трьох років. Як для дизайнерки для мене важливо створити одяг не тільки з використанням органічних і старих матеріалів, а й зробити його трендовим», — каже Ксенія в інтерв’ю виданню Forbes.

Зазначимо, що в Україні бренд Ksenia Schnaider отримав нагороду Sustainable Fashion української професійної премії в галузі моди Best Fashion Awards 2021.

Довідка

PETA («Люди за етичне ставлення до тварин») – американська організація, що веде боротьбу за права тварин. Заснована 1980 року, має представництва у Великій Британії, Німеччині, Нідерландах, Індії й Азії.

Коментарі