Новини

Обласні дороги будуть розчищати машини з GPS-трекерами: чи готова Служба автодору Буковини до зими

У Службі автомобільних доріг у Чернівецькій області готуються до утримання автошляхів державного значення.

У Службі автомобільних доріг у Чернівецькій області впевнені, що готові до утримання доріг узимку.

Про це заступник начальника з експлуатаційного утримання автомобільних доріг та штучних споруд Юрій Бучка повідомив під час пресконференції.

«Наша служба обслуговує 849 км доріг загального користування та державного значення. Основним підрядником на експлуатаційному утриманні, зокрема під час зимового періоду, є ДП «Чернівецький облавтодор». Сьогодні фрикційних матеріалів (пісок, відсів) у нас є майже 11 тонн, що становить 108% плану», — розповів Юрій Бучка.

Запасів солі — 103% від потреби.

Напоготові 90 одиниць техніки. Але під час інтенсивних снігопадів залучатимуть додаткових 26 одиниць техніки інших організацій.

Для проблемних ділянок підготували 300 «щитів», які будуть стримувати сніг.

Заступник директора з експлуатаційного утримання автодоріг ДП «Чернівецький облавтодор» Микола Чорненький зазначив, що 40 машин обладнані GPS-трекерами.

«Це зробили для того, щоб можна було оперативно володіти ситуацією, бачити, де розташований механізм, та відправляти з однієї ділянки на іншу. У нас є 24 піскорозкидальні машини. Якщо не буде надзвичайних ситуацій,  цього достатньо для того, щоб утримувати дороги держзначення», — зазначив Микола Чорненький.

В Облавтодорі підготували 2 500 дорожніх віх для кращого орієнтування під час ускладнення погодних умов.

Микола Чорненький додав, що підготовка до зимового періоду досі триває.

«Ми не припиняємо роботу, це наразі такі дані. Все залежить від погодних умов. Це, що ми закупили 100% солі, не означає, що ми більше не придбаємо її. Як показує практика, щороку в березні солі вже не вистачає. Тому буває, що ми закуповуємо її у січні», — підсумував Чорненький.

У Службі нагадали, що цілодобово працює диспетчерська. У разі надзвичайних ситуацій на дорогах держзначення телефонувати за номером: (0372) 58-38-84.

Фото Ігоря Константинюка

Коментарі