Новини

Іноземцям з країн, де поширився «Омікрон», заборонять в’їзд в Україну. Але є винятки

В’їзд деяких людей може погодити також Міністерство закордонних справ.

Намібієць/Фото: Atlas of Humanity

З 3 грудня іноземцям з країн, де поширений «Омікрон», та людям без громадянства заборонять в’їзд в Україну. Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я. В’їзд заборонять із таких країн як Південно-Африканська Республіка, Ботсвана, Зімбабве, Намібія, Лесото, Есватіні, Мозамбік та Малаві. 

Проте в Україну зможуть потрапити люди з цих країн, якщо вони підпадають під такі умови:

— постійно або тимчасово проживають на території України;

— подружжя або діти громадян України;

— працівники іноземних дипломатичних представництв та консульських установ, представництв міжнародних організацій, акредитованих в Україні, та члени їхніх сімей;

В’їзд деяких людей може погодити також Міністерство закордонних справ.

Нагадаємо, що з 3 грудня всі люди, які перебували у країнах, де виявили коронавірусний штам «Омікрон», мають пройти самоізоляцію після повернення в Україну. 

«Омікрон»

Штам коронавірусу «Омікрон», вперше виявили у зразках, зібраних 11 листопада в Ботсвані та 14 листопада у ПАР. Відтоді цей штам також підтвердили вже у багатьох країнах, зокрема в сусідніх Чехії та Австрії.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), новий штам має безліч мутацій. У ВООЗ оцінили глобальний ризик від нового штаму «Омікрон» та назвали його «дуже високим». Новий штам може поширитися на міжнародному рівні, створюючи багато сплесків зараження, які можуть мати важкі наслідки.

Саме тому у ВООЗ закликали країн-членів прискорити темпи вакцинації проти COVID-19.

 

Коментарі