Новини

Як вибрати професію: діти вивчатимуть профорієнтацію з 3 класу — МОН

У міністерстві планують запустити понад 100 онлайн-курсів для знайомства дітей із робітничими професіями.

Школярі почнуть вивчати профорієнтацію як повноцінну частину навчальної програми, починаючи вже з 3-4 класів. Про це йдеться на сайті Міністерства освіти і науки.

Під час онлайн-заходу «Майстерня з профорієнтації» заступник міністра освіти Ігор Гарбарук розповів, що якісна профорієнтація у школі здатна в декілька разів підвищити популярність робітничих професій. Саме тому вона має стати повноцінною частиною навчальної програми у школах.

«Цьогоріч спільно з партнерами ми розробили рамковий документ «Профорієнтація у НУЩ». У проєкт закладено елементи наскрізної профорієнтації учнів, яка розпочинається у 3-4 класах», – розповів Гарбарук.

За його словами, ця програма допоможе школярам дослідити різноманітність світу професій і свідомо підійти до майбутнього вибору.

Крім того, найближчим часом МОН планує запустити понад 100 онлайн-курсів для знайомства дітей із робітничими професіями.

Раніше ми писали, що у школах Буковини створять осередки «Пласту». Поки вибрали тільки 15 навчальних закладів, які першими дозволять заняття для дітей із виховниками-пластунами. Діти працюватимуть із професійними вихователями-пластунами в ігровій формі.

Коментарі