Новини

Мандрівки, квести та ігрові заняття: у школах Буковини відкриють осередки «Пласту»

Діти працюватимуть з професійними вихователями-пластунами.

У школах Буковини створять осередки «Пласту». Поки вибрали тільки 15 навчальних закладів, які першими дозволять заняття для дітей з виховниками-пластунами. Про це повідомляє Чернівецька обласна державна адміністрація.

Як розповів у коментарі «Шпальті» голова чернівецької Станичної Пластової Старшини Андрій Федоренко, основна місія «Пласту» — сприяння всебічному патріотичному вихованню та самовихованню української молоді.

«Ми прагнемо, щоби наші вихованці виростали гідними громадянами. Тому ми завжди шукаємо шляхи залучення нових людей до організації. Школи – один із таких шляхів», — пояснює Федоренко.

Як каже пластун, навчання дітей проходитиме поза занять. Діти приходитимуть на гуртки, розділені за віком та статтю. Там вони будуть працювати з професійними вихователями. Цікаво що заняття, які називають в організації «сходинами», проходитимуть в ігровій формі.

«У цій грі ми навчаємо дітей історії, культурі, різним життєвим навичкам, до прикладу, виживанню в природі теж. Вчимо дітей бути справжніми лідерами, але не розповідаємо, що і як треба робити, а показуємо на власному прикладі», — зазначає голова СПС.

Також для школярів влаштовуватимуть мандрівки, квести, та інше.

 

Коментарі