Новини

Відтепер через «Дію» можна оформити виплату пенсії, субсидії та інших соцпослуг: як це зробити

В Міністерстві цифрової трансформації кажуть, що нові послуги особливо актуальні в умовах пандемії.

Фото “Дія”

Відсьогодні, 29 листопада на порталі «Дія» запрацює ще 7 соціальних послуг, зокрема оформлення та перерахунку пенсії, оформлення субсидій, отримання довідок про страховий або трудовий стаж. Про це повідомляє «Громадське» з посиланням на Міністерство цифрової трансформації.

Для того, щоб згенерувати документ потрібно заповнити анкету, завантажити необхідні документи та надіслати заявку. Вона зроблена у формі анкети, з варіантами відповіді «так» чи «ні».

«Більше не потрібно буде збирати довідки, відвідувати відділи соцзахисту, стояти в черзі. Люди зможуть скористатись послугами порталу «Дія», де за 15 хвилин буде заповнена заява», — запевнила міністерка соціальної політики Марина Лазебна.

Довідки про трудовий і страховий стаж також можна буде отримати на порталі «Дія», не виходячи з дому. Зазначимо, що щороку видають близько 3 мільйони таких довідок.
Як зазначають в міністерстві, ці довідки потрібні для призначення багатьох соціальних допомог, таких як призначення пенсії, нарахування лікарняних, призначення допомоги по безробіттю або ж оформленні на роботу.

В міністерстві кажуть що нові послуги особливо актуальні в умовах пандемії. Зокрема, онлайн-послуги допоможуть людям старшого віку запобігти зайвим ризикам захворіти в чергах.

Які ще послуги можна зараз отримати в «Дії»

Громадяни України наразі можуть мати на порталі та в додатку такі документи:
— біометричні паспорти (ID-картка, паспорт громадянина України для виїзду за кордон);
— картка платника податків (РНОКПП);
— свідоцтво про народження дитини (відображається в застосунку батьків);
— довідка ВПО;
— студентський квиток;
— внутрішній COVID-сертифікат;
— міжнародний COVID-сертифікат.

Раніше ми писали, що українці мають змогу оформити субсидії через інтернет. Це можна зробити на сайті Міністерства соціальної політики України.

Коментарі