Новини

У Вижниці створили кімнату допомоги постраждалим від домашнього насильства

Тут люди можуть отримати правову підтримку в паперових справах, за потреби – психологічну допомогу.

Nadine Shaabana, Unsplash

У Чернівецькій області облаштували кімнату допомоги постраждалим від домашнього насильства. Кімната розташована у місті Вижниця, на базі центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Як розповіла у коментарі «Шпальті» директорка центру Людмила Мацюк, кімната допомоги вже працює і готова приймати громадян. Тут підтримку можуть знайти як жінки, так і чоловіки, які постраждали від домашнього насилля.

«У першу чергу йдеться про правову допомогу. Розлучення, суди, аліменти, виселення та інші паперові справи. Щодо усіх питань тут можна отримати безоплатну консультацію юриста, а далі і підтримку із документами», — розповіла вона.

Юристи консультують у центрі щодня з 9 до 18 години.

До того ж до участі у цьому проєкті центр запросив фахівців-психологів.

«Якщо людина визнає, що їй потрібна психологічна допомога і готова поговорити з фахівцем – надаємо таку можливість. Психолог тричі на тиждень, при потребі, фізично присутній у нашому центрі», — додає пані Людмила.

Також директорка центру розповідає, що це не кризова кімната, де можуть переховуватися жертви домашніх конфліктів. Це саме кімната надання первинної допомоги з юридичних та психологічних питань. Якщо є така потреба, звідси людину направляють до інших органів.

На облаштування кімнати  допомоги для людей, які постраждали від домашнього насилля, виділили 15 тисяч доларів, які отримали завдяки співпраці місцевого центру з громадською організацією «Волонтери Вижниці» у межах програми DOBRE.

Кімната розташована у Вижниці на вулиці Українській, 100Б.

Коментарі