Новини

«Економія вразила»: чому Чернівецьке підприємство «МіськШЕП» відмовилося від талонів на паливо

Виявили зловживання пальним на 1400 літрів. Справу передали правоохоронцям.

Чернівецьке комунальне підприємство «МіськШЕП» відмовилося від талонів на паливо.

Як розповів на звітному брифінгу директор КП Володимир Урсулян, це зробили для економії грошей та уникнення зловживань на підприємстві.

За останні пів року тут провели заходи для ведення обліку на підприємстві заради економії коштів та ресурсів.

На 61 одиниці транспорту встановили трекери з контролем за паливом.

«Перш ніж я приступив до роботи, на підприємстві провели аудит. Згідно з висновком, вказані зловживання на 8,5 мільйонів гривень. Переді мною стояло завдання зробити певні дії, аби в майбутньому уникнути такої ситуації і щоб зловживань не було. Саме тому в червні ми провели тендер, і в липні вже почали встановлювати GPS-трекери на транспорт. Так ми контролюємо рух транспорту і витрати на паливо.

Порівняли чотири місяці роботи з цими трекерами у 2021 році і ці ж місяці минулого року. Економія вразила. Кошти, які ми витратили на ці трекери, повернулися нам за пів місяця роботи на економії палива», — розповів посадовець.

Інфографіка Чернівецької міської ради

Володимир Урсулян додав, що у перший місяць роботи виявили зловживання з паливними талонами на 1400 літрів. За цим фактом керівник КП звернувся з відповідною заявою до поліції. Наразі чекають від правоохоронців відповіді, чи буде відкрито кримінальне провадження.

Після цього на підприємстві повністю відмовилися від паливних талонів.

«Їх більше не буде, бо саме з ними були зловживання. Ми перейшли повністю на електронні картки. Ці електронні картки підв’язуються до автомобіля і під конкретного водія, тоді у системі все чітко видно: хто, коли, де та на скільки заправився. Це все автоматично зводиться з даними з GPS-трекерами. Таким чином ми бачимо і на скільки заправився водій, і скільки палива витратив  транспорт. Усе має чітко збігатися», — додав він.

 

Коментарі