Новини

Українські каратистки вибороли три медалі на чемпіонаті світу

Це не єдиний здобуток української збірної на чемпіонаті.

Фото: Укрінформ

Збірна України з карате здобула три медалі на чемпіонаті світу в Дубаї. Про це повідомляє Укрінформ.

Наразі в активі збірної — срібна медаль Аніти Серьогіної й бронзові нагороди Катерини Кривої та Галини Мельник. За словами президента федерації карате України Івана Дутчака, це не єдиний здобуток української збірної на чемпіонаті.

«Чемпіонат світу можна вважати вдалим з багатьох причин. Двоє українських суддів (Михайло Соколов і Ольга Нікуліна) досягнули найвищого рангу суддівства світової федерації. Голосуванням спортсменів, які брали участь в чемпіонаті світу, Станіслава Горуну обрали членом комісії атлетів всесвітньої федерації карате України. Таким чином він представлятиме Україну на комунікаційному рівні й зможе доносити до світової Федерації позицію українських спортсменів і федерації в цілому», — каже Іван Дутчак.

Також він зазначив, що нині ведуть перемовини зі всесвітньою федерацією карате щодо проведення в Україні міжнародних юніорських змагань у 2023 році й чемпіонату Європи у 2026-му.

Нагадаємо, карате не входить до програми Олімпійських ігор в Парижі 2024 року. Замість нього до переліку олімпійських дисциплін внесли брейк-данс.

Коментарі