Новини

Понад З00 учнів на Буковині з коронавірусом: чи є це причиною для повернення на «дистанційку»

Станом на 22 листопада у закладах загальної середньої освіти области на COVID-19 хворіють 340 учнів і 135 педагогічних та інших працівників.

Станом на 22 листопада у закладах загальної середньої освіти области на COVID-19 хворіють 340 учнів і 135 педагогічних та інших працівників. У дитячих садках підтвердили коронавірус у 14 вихованців і 18 педагогічних та інших працівників.

Така кількість інфікованих — це не підстава для переходу на дистанційну форму навчання, повідомила у коментарі «Шпальті» директорка Департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА Людвига Цуркан.

«Той, хто стежить за ситуацією загалом і нашою діяльністю у фейсбуку, бачив дані, що йде реальне зменшення відсотка захворюваности. По-друге, для переходу на дистанційне навчання чи для того, аби відправити клас чи школу на такий формат навчання або самоізоляцію, необхідно, щоб у класі було 50% захворюваности (в конкретному класі чи школі загалом). Поки що таких випадків у нас немає. Ми працюємо в очному режимі і сподіваємося, що так буде й надалі, бо діти повинні отримати нарешті гарні знання», — прокоментувала посадовниця.

На Буковині з 349 шкіл за очною формою навчання працює 337 (96%), за змішаною – 9 (3%) (очно-дистанційна), а за дистанційною – 3 (1%).  Про це повідомляє Департамент освіти і науки Чернівецької ОДА.

Із 368 закладів дошкільної освіти працюють 362 (98%), які відвідують 17 806 дітей.

Нагадаємо, на засіданні обласної комісії з надзвичайних ситуацій ухвалили рішення відновити очне навчання у школах. Діти пішли до школи 15 листопада.

 

Коментарі