Репортаж

Хода вулицями міста: До Чернівців повернулися військовослужбовці із зони ООС

На сході України бійці виконували бойове завдання впродовж 8 місяців.

Сьогодні, 22 листопада, військовослужбовці із зони ООС пройшли маршем вулицями Чернівців. Вони повернулися зі сходу України.

Військові виконували завдання у зоні ООС 8 місяців. Про це розповів«Шпальті» заступник командира 10 окремої штурмової бригади полковник Дмитро Лесюк.

«Ми провели урочисту зустріч двох військових частин – 8 та 108 батальйонів, які дислокуються у Чернівцях. До заходів залучили особовий склад із цих військових частин. Відбулося, зокрема, вшанування пам’яті полеглих на Центральній площі», — сказав Дмитро Лесюк.

Військові зібралися на Соборній площі. Звідти ходою у супроводі оркестру пройшли до Центральної. Тут військові капелани провели поминальну панахиду за тих, хто не повернувся. А далі захисники пішли до центрального корпусу ЧНУ ім. Ю. Федьковича. Тут відбулися урочистості, під час яких військовим подякували за їхню відвагу та нагородили.

«Виконання завдання на сході України – це завжди важкі ситуації. Як правило, важче спочатку. А потім підрозділи покращують своє інженерне становище, це забезпечує зменшення втрат. Усі військові з честю виконали поставлені завдання. Повернулися додому, на жаль, не всі, були втрати. З цієї ротації 12 військовослужбовців залишилися там, на полі бою. Їхні фото теж були на урочистостях», — сказав Дмитро Лесюк.

Про те, що відбувалося там, у зоні ООС, військові говорять неохоче. Особливо про побратимів, які загинули під час виконання службового завдання.

«Усього вистачало у нашій службі – і доброго, і сумного. За дві хвилини не розкажеш. Усі мали своє бойове завдання, і кожне з них було не менш важливим. Про полеглих важко згадувати, адже ми всі служили в одній бригаді та були знайомі особисто», — сказала військовослужбовиця Ярослава Савчук.

Командир бригади полковник В’ячеслав Котлик подякував військовим за їхню роботу та додав:

«Я був там із вами й бачив, який труд ви зробили. І які позиції були, коли ми зайшли на них. Як було важко, тому що заходили у не дуже сприятливі умови. Цю роботу ви виконали до кінця. Хочу подякувати духовенству, яке постійно приїжджало та підбадьорювало людей. Хочу подякувати родинам, які постійно підтримували особовий склад. Завдяки вам і вашій підтримці перемога буде за нами», — сказав В’ячеслав Котлик.

Фото Ігоря Константинюка

Коментарі