Новини

Українці запатентували електромобіль, що працюватиме на органічних відходах

На думку розробників, це підвищить його енергонезалежність.

Фото: glavcom.ua

Винахідники з політехнічного ліцею КПІ Ігор Мікульонок, Оксана Співак, Павло Шехет та Олег Козленко отримали патент на електромобіль, що працюватиме на органічних відходах. Про це пише «Dev».

Згідно з описом винаходу, розробка містить шасі з колесами, кузов, бортове джерело електричної енергії у вигляді двигуна внутрішнього згоряння (ДВЗ) з механічно з’єднаним із ним електрогенератором, електродвигун, електричний акумулятор, а також трансмісію (сукупність агрегатів) для передачі крутного моменту від електродвигуна на колеса.

Винахідники повідомляють, що їхній електромобіль за допомогою використання ДВЗ як бортового джерела електричної енергії спростить як конструкцію, так і експлуатацію.

Крім цього, авто оснащене газогенератором, призначеного для живлення ДВЗ. Він дозволить використовувати органічне паливо, а саме: сухе опале листя, побутове сміття, фрагменти дерев і чагарників тощо. На думку розробників, це підвищить енергонезалежність електромобіля.

Винахідники зазначають, що впродовж роботи двигуна внутрішнього згоряння електрогенератор створює енергію, яка витрачається на заряджання акумулятора. За необхідности зсуву з місця (у разі стоянки електромобіля) або продовження руху (у разі руху електромобіля) накопичена енергія в акумуляторі витрачається на роботу приводного електродвигуна.

Раніше «Шпальта» писала, що електричний літак Spirit of Innovation, який розробила компанія Rolls-Royce, здійснив свій перший успішний політ.

Коментарі