Новини

Австрія закриває кордони. Хто зможе потрапити в країну

До Австрії можна буде поїхати з поважних причин, серед них: відвідини родичів, лікування, сімейні обставини, весілля, похорон, службові поїздки тощо.

Фото: hamalia.ua

Відзавтра, 22 листопада, туристи не зможуть відвідати Австрію через запроваджений на її території локдаун. Про це мовиться у повідомленні посольства України в Австрії.

«На території Австрії діє загальнодержавний карантин для усіх категорій громадян (вакциновані/невакциновані). Через закриття готелів, хостелів, торгових центрів, кафе та ресторанів поїздки до Австрії з туристичною метою є не можливими», — повідомляють у посольстві.

Проте до Австрії можна буде поїхати з поважних причин, до яких входять відвідини родичів, лікування, сімейні обставини, весілля, похорон, службові поїздки тощо.

Без реєстрації та карантину

Громадяни зможуть потрапити в країну без реєстрації та карантину, якщо матимуть сертифікат про повну вакцинацію однією з визнаних в країні вакцин. Також останнє щеплення, необхідне для повної імунізації, треба зробити більше ніж за два тижні до в’їзду. Крім цього, в’їзд без карантину буде доступним і за наявности довідки про одужання. У цьому випадку потрібна медична довідка про те, що інфекцію подолали за останні 180 днів (документ має бути англійською або німецькою мовами). У посольстві наголошують, що медичну довідку про наявність антитіл не вважатимуть доказом перенесеної хвороби.

Крім того, в’їзд до Австрії з поважних причин можливий для осіб, які нададуть негативний результат COVID-тесту.

З реєстрацією та 10-денним карантином

Якщо громадяни пред’являть підтверджений негативний результат тесту на COVID-19 (ПЛР-тест, зроблений не пізніше ніж за 72 години), то змушені відбути обов’язковий 10-денний карантин після в’їзду. ПЛР-тести, зроблені в медичних лабораторіях України, повинні мати відповідні ліцензії, сертифікати та дозвільні документи від МОЗ. Крім цього, вони мають бути оформлені лише англійською або німецькою мовами.

«Після в’їзду необхідно піти на 10-тиденний карантин, який можуть припинити за пред’явлення негативного результату тесту, але не раніше ніж на 5 день після в’їзду», — додають у посольстві.

Також необхідно пройти онлайн-реєстрацією подорожі (Pre-Travel-Clearance – PTC). Її потрібно заповнити не раніше ніж за 72 години до в’їзду.

Підлітки від 12 до 18 років, які в’їжджають разом із вакцинованими дорослими, потребують тест, але вже не підлягатимуть карантину. Водночас до неповнолітніх, які подорожують без супроводу дорослих, застосовуватимуть звичні правила в’їзду.

Раніше ми писали: Австрія зобов’яже всіх громадян вакцинуватися та запроваджує локдаун навіть для щеплених: чому так сталося.

Коментарі