Новини

Австрія зобов’яже всіх громадян вакцинуватися та запроваджує локдаун навіть для щеплених: чому так сталося

У країні найвищі показники захворюваності на ковід у Європі та найнижчі з щеплення.

Фото: jeremy-bezanger/unsplash

З початку наступного року Австрія робить обов’язковою вакцинацію проти коронавірусу для всіх громадян. Це закріплять законодавчо. Про це повідомляє Reuters.

У країні наразі лише 65% населення повністю імунізувалися проти COVID-19. Це один із найнижчих показників у Західній Європі. За два роки в країні виявили понад мільйон випадків коронавірусу.

Крім цього, з 22 листопада Австрія першою в західній Європі відновлює локдаун для всіх громадян через погіршення ситуації з коронавірусом. З 15 листопада у країні діє локдаун для невакцинованих, але влада вирішила, що цього замало. Обмеження для невакцинованих вже діють із початку тижня: дозволено виходити з дому лише за поважних обставин, інакше штраф — 1450 євро.

Проте поки що впродовж 20 днів локдаун стосуватиметься усіх громадян Австрії. Які саме будуть обмеження — поки не оголосили.
Канцлер Олександр Шалленберг зазначив, що однією з причин такого рішення є те, що влада не змогла переконати багатьох людей вакцинуватися. Упродовж останніх 7 днів у країні спостерігається високий рівень захворюваності на COVID-19: 991 випадок на 100 тисяч населення — також один із найбільших показників у Європі.

Коментарі