Афіша

У Чернівцях презентують фільм «Питання біографії Целана». Його зняла команда Meridian Czernowitz у Парижі

Його зняли ще у 2020 році, але через карантин так і не вдалося показати фільм у Чернівцях.

Фото: Lütfi Özkök

У вівторок, 23 листопада, у Літературному целанівському центрі з нагоди виповнення 101 року Паулю Целану відбудеться прем’єра фільму «Питання біографії Целана». Про це Центр повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

Фільм зняла команда Meridian Czernowitz у Парижі у 2020 році в рамках проєкту «Літературні дні Пауля Целана 2020». Через карантин його так і не вдалося показати у Чернівцях.

Стрічка зосереджена на розмові-спогадах науковця, видавця творів та листів Пауля Целана в Німеччині і Франції Бертрана Бадью та єдиного сина Пауля – Еріка Целана. Вони згадують про поета, про те з ким спілкувався, де проводив час, кого перекладав, з ким товаришував та якою був людиною.

Фото надане Літературним целанівським центром

Початок о 19:00.

Вхід вільний, але треба пред’явити COVID-сертифікат чи негативний тест на коронавірус.

Фільм про митця також показуватимуть онлайн — на Facebook-сторінці Літературного целанівського центру.

Довідка

Стрічку покажуть у рамках проєкту «Czernowitz сьогодні: світське культурне єврейське життя 2021». Проєкт має на меті познайомити та популяризувати серед молодого покоління сучасну єврейську культуру, цінності, традиції, літературу та спосіб життя шляхом проведення культурних подій, воркшопів та лекцій від експертів у згаданій темі.

Коментарі