Новини

Новим тренером української футбольної збірної офіційно став Петраков: що про нього відомо

2019 року під його керівництвом збірна U-20 виграла молодіжний чемпіонат світу.

Фото: ASPI

Виконавчий комітет Української асоціації футболу призначив головним тренером національної збірної України Олександра Петракова. 2019 року він разом із юніорською збірною України з футболу виграли чемпіонат світу U-20. Про це повідомили на сайті УАФ.

Ще цього серпня стало відомо, що Петракова призначили виконувачем обов’язків головного тренера нацзбірної. Як наголошують в УАФ, з часу його призначення наша збірна не програла жодного матчу, звела до нічиєї поєдинок проти чинного чемпіона світу — збірної Франції — та виборола дві головні виїзні перемоги над прямими конкурентами: збірними Фінляндії та Боснії і Герцеговини.
Довідка
Перш ніж очолити юнацьку збірну, Петраков був гравцем київського «Динамо», вінницького «Локомотива», «ЦСКА-Київ», черкаського «Дніпра», рівненського «Авангарду», нікопольського «Колоса». Грав на позиції захисника.
Професійну тренерську кар’єру Олександр Петраков розпочав у запорізькому «Торпедо», де входив до тренерського штабу впродовж 1993-1994 років, згодом працював тренером в ЦСКА-2 (Київ).
З середини 2000-х Петраков займався з юнацькими збірними.

З 2009 року — заслужений тренер України.

Входить у двадцятку найкращих тренерів збірних у 2019-му за версією Міжнародної федерації футбольної історії та статистики (IFFHS).
Того ж року під його керівництвом збірна України гравців до 20 років виграла молодіжний чемпіонат світу — у фіналі вони обіграли Південну Корею 3:1.

Нагадаємо, що нещодавно збірна України з футболу у матчі останнього туру відбору на чемпіонат світу обіграла Боснію і Герцеговину з рахунком 2:0. Завдяки цій перемозі наша команда залишається у боротьбі за путівку на чемпіонат світу з футболу 2022.

Коментарі