Новини

Збірну України з футболу очолив Олександр Петраков

Олександр Петраков готуватиме збірну України до Чемпіонату світу з футболу 2022.

Фото: Getty Images

Олександр Петраков офіційно став виконувачем обов’язків головного тренера збірної України з футболу. Про це повідомив президент Української асоціації футболу Андрій Павелко.

«Олександр Петраков, чемпіон світу 2019 зі збірною u-20, готуватиме національну збірну до подальших виступів у кваліфікації до ЧС-2022 у статусі виконувача обов’язків головного тренера», — каже Павелко.

Він зазначив, що таке рішення ухвалив виконком Української асоціації футболу — Петраков отримав одноголосну підтримку всіх членів комітету.

За словами президента УФА, Петраков — всесвітньо відомий спеціаліст, який має високий авторитет серед футбольної спільноти і необхідні знання та досвід, аби на цьому етапі очолити головну команду країни.

Додамо, що посада головного тренера збірної України залишалася вакантною ще з початку серпня, коли в Андрія Шевченка закінчився контракт із головною командою країни. Деякий час головним кандидатом на заміну вважався Сергій Ребров, але УАФ не вдалося домовитися про розірвання контракту з його футбольним клубом – Аль-Айном.

Перший матч під керівництвом нового головного тренера Україна проведе 1 вересня, коли зіграє у відборі на чемпіонат світу з футболу 2022 із Казахстаном на виїзді.

Коментарі