Новини

«Носоріг» Сенцова став кращим фільмом на Стокгольмському фестивалі. Нагородили і за кращого актора

В Україні фільм вийде 24 лютого 2022 року.

Фото: Держкіно

Кримінальна драма про бандитські дев’яності «Носоріг» українського режисера Олега Сенцова перемогла на Стокгольмському міжнародному кінофестивалі. Фільм отримав «Бронзового коня». Ним нагороджують найкращу стрічку фестивалю. А також приз за кращого актора. Про це повідомляє Держкіно.

Разом з українською стрічкою за головний приз боролися ще 15 фільмів. За головну роль у фільмі «Носоріг» актор Сергій Філімонов отримав нагороду «Кращий актор».

Конкурсне журі цьогоріч очолила афганська режисерка Сахра Карімі, яку в серпні 2021 року Україна евакуювала з Афганістану.

Про фільм
Історія фільму заснована на реальних подіях 90-х в Україні. Головний герой на прізвисько Носоріг потрапляє до кримінального світу і починає свій кривавий шлях, який приведе його зовсім не туди, куди він очікував.

Картина Сенцова виграла пітчинг Держкіно ще в 2012 році, та почати роботу над нею режисер не встиг — його незаконно ув’язнили в Росії. Через пʼять років звільнений Сенцов повернувся до зйомок.
Світова прем’єра стрічки відбулася на 78-му Венеційському кінофестивалі. Його номінували на конкурсі «Горизонти». Українська прем’єра буде 24 лютого 2022 року.

Стокгольмський кінофестиваль

Кінофестиваль у столиці Швеції заснували 1990 року задля просування та підтримки молодих кінематографістів. Лавреатами основного конкурсу кіноогляду свого часу ставали зірки світового кінематографу, такі як Ларс фон Трієр, Квентін Тарантіно, Гаспар Ное, Йоргос Лантімос та інші.

 

Коментарі