Новини

МОЗ змінило стандарти шпиталізції з COVID-19: до лікарні забиратимуть людей за 60 із середньою тяжкістю

Раніше в наказі не було жодних показань щодо віку пацієнтів.

Фото: Радіо Свобода

Міністерство охорони здоров’я змінило стандарт шпиталізації людей, інфікованих коронавірусом. Тепер швидка забиратиме тих, кому за 60 років і хто має середню чи важку тяжкість хвороби. Про це йдеться у наказі МОЗ.

Раніше у ньому не було жодних показань щодо віку пацієнтів.
Хворих із середньою тяжкістю перебігу ковіду рекомендують шпиталізувати, якщо у них з’являються ознаки пневмонії чи дихальної недостатности, вони відхаркують кров’ю, а сатурація падає нижче 93%.

Зазначимо, що нещодавно Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що в Україні спостерігається зменшення випадків коронавірусної хвороби. Ситуація з рівнем шпиталізації в Україні стабілізується.
Наразі в «червоній» зоні карантину — 19 областей (Київська, Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Івано-Франківська, Київська, Луганська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Рівненська, Сумська, Херсонська, Хмельницька, Чернігівська та Черкаська області).
Сьогодні, 18 листопада, Буковина вийшла з «помаранчевої» зони та перейшла до «жовтої».

Також додамо, що за вчорашню добу в Україні виявили 20,5 тисяч нових випадків коронавірусу. Від ускладнень захворювання померли 752 людини, а 19 633 — одужали.
На Буковині, зокрема, 258 нових випадків та 16 померлих.

Коментарі