Новини

Apple дозволить користувачам власноруч ремонтувати свої пристрої: як саме

Програма передбачає, що ремонт пристроїв будуть здійснювати люди з досвідом.

Ілюстрація: Apple.com

Apple вперше дозволить користувачам власноруч ремонтувати свої пристрої. Компанія анонсувала на своєму сайті запуск програми Self Service Repair, яка дасть доступ людям до оригінальних комплектуючих та інструментів Apple. Про це повідомляють на офіційному сайті Apple.

Програма ремонту стартує в США на початку 2022-го. Впродовж року її впровадять і в інших країнах.
Користувачі зможуть купити в офіційному онлайн-магазині понад 200 запчастин та інструментів для ремонту, а також отримають від Apple детальні інструкції з лагодження пристроїв у домашніх умовах. Їх опублікують на сайті компанії.
Програмою зможуть скористатися власники смартфонів із лінійок iPhone 12 та iPhone 13. Пізніше — власники комп’ютерів Mac із чипами M1, зокрема і MacBook Air, 13-дюймовий MacBook Pro, Mac mini та 24-дюймовий iMac.
Спершу будуть доступні лише екрани, камери та акумулятори для смартфонів, але в майбутньому асортимент поповниться. Крім того, компанія наголошує, що програма передбачає, що ремонт пристроїв будуть здійснювати люди з досвідом.

В Apple кажуть, що самостійний ремонт не анулює гарантію на пристрій.

Компанія нагадує, що у березні оголосила про розширення програми співпраці Independent Repair Provider із незалежними сервісними центрами. Тепер центри з більш ніж 200 країн, зокрема й України, зможуть пройти сертифікацію на отримання права офіційно ремонтувати продукцію компанії.

Нагадаємо, нещодавно Apple розширила функції для захисту дітей у новому оновленні.

Відтепер відверті матеріали, які надсилають дітям, автоматично розпізнаватиме опція «Безпека спілкування». Якщо дитина отримує або намагається надіслати відверті матеріали, зображення буде розмито. Її попередять про їх зміст і запропонують ресурси для звернення до дорослого. Цю функцію можуть увімкнути батьки.

 

Коментарі