Новини

ООН розробила програму подолання світового голоду. Ілон Маск обіцяв 6 мільярдів, якщо побачить чіткий план

Більшість грошей хочуть витратити на закупівлю та постачання продуктів.

Фото: Tucker Tangeman/unsplash

Всесвітня продовольча програма ООН презентувала план боротьби зі світовим голодом. Це зробили після заяви Ілона Маска, який пообіцяв пожертвувати 6,6 мільярда доларів, якщо план боротьби з голодом існуватиме. Програму представили на сайті ООН.

У ООН заявили, що ці гроші допоможуть запобігти голоду для 42 мільйонів людей у ​​43 країнах.
Таким чином, згідно з планом ООН хочуть витратити:
— 3,5 мільярди на закупівлю та доставку продуктів харчування;
— 2 мільярди у вигляді готівкових та продовольчих ваучерів підуть для людей, які можуть купити продукти на ринку та цим самим підтримати місцеву економіку;
— 700 мільйонів — на розробку та розширення програм із розподілу продовольства та ваучерів у 43 країнах;
— 400 мільйонів – на фінансування операцій Всесвітньої продовольчої програми, зокрема логістику, а також глобальний моніторинг та аналіз голоду у світі.

Що передувало

Ще цього жовтня голова ВПП Девід Бізлі заявив, що надбагаті люди, зокрема Ілон Маск або засновник «Amazon» Джефф Безос можуть подолати світовий голод, якщо пожертвують частину своїх статків. 6 мільярдів доларів, які потрібні організації, — це тільки 2% капіталу Маска. Зазначимо, що його статки станом на початок листопада перевищили 300 мільярдів доларів. Наразі він найбагатша людина у світі.
У відповідь на заяву Бізлі мільярдер заявив, що готовий продати акції компанії та віддати гроші організації, якщо ВПП чітко та прозоро розповість, як саме ці гроші допоможуть вирішити голод.
Він також запитав голову ВПП, чому проблему голоду не вирішили 8,4 мільярда, які організація зібрала торік.

Представивши програму, Бізлі звернувся до мільярдера.

«Ця голодна криза — безпрецедентна. Її можна уникнути. Ілон Маск, ви просили чіткий план та відкриті рахунки. Ось! Ми готові поговорити з вами та з будь-ким, хто серйозно ставиться до порятунку життів. Потрібно $6,6 мільярда для запобігання голоду у 2022 році», — звернувся до Маска Бізлі.

Мільярдер поки не відповів.

Нагадаємо, що раніше в ООН повідомляли, що пандемія значно посилила ситуацію з голодом у світі. За даними ООН, на межі смерти від голоду перебувають 45 мільйонів людей. Ще 2019 року цей показник був майже вдвічі нижчим.

 

Коментарі