Новини

Учені наполягають на обмеженні соціальних контактів навіть для вакцинованих та перехворілих

Крім цього, їм рекомендують використовувати захисні маски, як і іншим.

Фото: Henry Nicholls, REUTERS

Німецький Інститут Роберта Коха (RKI), що досліджує інфекційні хвороби, рекомендує відмовитися від проведення масових заходів, а також наполягає на зменшенні кількости контактів. Про це мовиться у звіті RKI, оприлюдненому в п’ятницю, 12 листопада, пише DW.

Експерти Інституту наголошують: якщо обмежити контакти не можливо, то незалежно від статусу вакцинованого від COVID-19 чи перехворілого, варто робити тест, а також використовувати мобільний додаток, що відстежує контакти з інфікованими.

Також учені повідомили, що вакциновані та ті, хто перехворів, також зобов’язані використовувати захисні маски. Як і всім іншим громадянам, їм рекомендують дотримуватися соціальної дистанції у приміщеннях. У випадку появи таких симптомів, як кашель чи чхання, варто ізолюватися вдома й одразу звернутися до лікаря з проханням зробити ПЛР-тест.

Нагадаємо, за минулу добу, 11 листопада, в Україні зафіксували 24 058 нових випадків хворих на COVID-19, із них — 1 616 дітей і 468 медпрацівників. За добу від недуги померли 750 людей.

Коментарі