Новини

Буковина на передостанньому місці за кількістю щеплених: пункти вакцинації повинні працювати з ранку до вечора — міністр Чернишов

Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов розповів про динаміку щеплень та проєкти «Великого будівництва» на Буковині.

Сьогодні, 12 листопада, з робочим візитом прибув Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Урядовець заявив, що центри щеплення на Буковині повинні працювати з ранку і до вечора, щоб люди мали можливість приходити до початку роботи чи після неї і вакцинуватися.

«Якщо ситуація з ліжкомісцями у лікарнях покращилася у Чернівецькій області, це не означає, що вона повністю стабілізована і врегульована.  На жаль, Буковина – на передостанньому місці в Україні за кількістю вакцинованих. Тут роблять найменшу кількість щеплень щодня. Це неприпустимо. Величезну частку їх повинно робити місто. Органи місцевого врядування мають забезпечити роботу центрів вакцинації у більш зручні години, а не з 12 по 18-ту.  На вихідних зовсім майже не працюють пункти. Це неприпустимо», зазначив Олексій Чернишов.

На запитання щодо центрів безпеки у кожній громаді, навіть у віддалених гірських, Олексій  Чернишов лише поділився планами.

«Відповідь проста – потрібно збудувати такий центр безпеки та гарантувати доступність цієї послуги. Ми плануємо побудувати щонайменше 350 таких центрів по всій Україні», — сказав міністр.

Також він сьогодні відвідуватиме лікарні, об’єкти «Великого будівництва» у Чернівецькій області.

«Я особисто хочу переконатися у стані реалізації проєктів «Великого будівництва». Ми ознайомилися з пропозиціями щодо продовження програми та проєктами на 2022 рік. Я особисто відвідаю медичні заклади, центри вакцинації», — додав Олексій Чернишов.

Що стосується запланованих на 2021 рік проєктів «Великого будівництва», міністра запевнили, що все заплановане збудують.

«Під час наради у Чернівецькій ОДА мене запевнили, що всі ці проєкти будуть завершені. Область може робити більше, цього недостатньо. Треба планувати та реалізувати більше. Крім проєктів соціально-економічної інфраструктури, ми повинні дбати про створення нових робочих місць. Залучати капітал, зокрема й іноземний», — підсумував міністр.

Фото Ігоря Константинюка

Коментарі