Новини

YouTube почав приховувати кількість дизлайків під відео. Чому

Можливість ставити «не подобається» залишиться.

Фото: reuters

Відеохостинг YouTube почав приховувати кількість дизлайків під роликами. Однак можливість ставити «не подобається» залишиться. Про це компанія повідомила у своєму блозі.

Спершу «YouTube» провели тестування нової функції. Окремі люди могли поставити дизлайк, але не бачили кількости користувачів, які відреагували так само. Як результат — користувачі почали ставити дизлайки рідше.

Нову функцію ввели у відповідь на численні скарги від маловідомих авторів про несправедливі дизлайки. Зрештою компанія прибрала лічильник, щоб під час взаємодії в YouTube було більше поваги між користувачами.

«Ми хочемо створити інклюзивне і шанобливе середовище, в якому автори матимуть змогу досягти успіху і відчувати себе в безпеці для самовираження», — пояснюють у компанії.

Крім цього, у «YouTube» відповіли тим, кому важливо бачити кількість дизлайків.

«Ви можете не погодитися з цим рішенням, але вважаємо, що це правильно для платформи», — заявили у відеохостингу.

Автори й надалі бачитимуть кількість дизлайків під своїми відео на платформі. Водночас для глядачів уже з 10 листопада почали прибирати цю можливість.

Про рішення «YouTube» писало видання «The Verge» ще 2019 року. Але тоді в компанії розглядали декілька рішень: дати авторам можливість самим вирішувати, чи приховувати кнопку «дизлайк», додати до неї невелике опитування про причини рішення або повністю прибрати таку функцію.

Коментарі