Новини

Міністр культури та інформполітики Олександр Ткаченко подав у відставку

Головною причиною рішення стало відокремлення Держкіно.

Фото: telekritika.ua

Сьогодні, 11 листопада, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко подав у відставку. Про це він повідомив на Facebook-сторінці.

«Рішення Кабміну щодо Держкіно приймали без погодження з МКІПом. Забрати Держкіно у Міністерства культури та інформполітики й передати його в управління Кабміну — нелогічно. Це як забрати у компанії транспортний відділ і передати його в управління раді директорів», — обґрунтував своє рішення Ткаченко.

За його словами, це не єдине рішення, яке спонукало його покинути пост. Згідно з управлінською реформою, на початку року уряд ухвалив рішення про створення Держслужби та Держінспекції з охорони культурної спадщини. Після цього міністерство отримало листа від прем’єра щодо відкликання подання МКІПом (Міністерство культури та інформаційної політики) на створення цих інституцій.

Також міністра не задовольнив бюджет на культуру на 2022 рік, зокрема характер його обговорення й фінальна сума.

«Пропрацювавши 1,5 року в міністерстві й порівнюючи це з понад 30-річним досвідом роботи саме в індустрії, маю право на оцінку ситуації. Робота в уряді за відсутности командної роботи та наявности бюрократичних процедур не є такою ефективною», — заявив Ткаченко.

Нагадаємо, у державному бюджеті на 2022-й у першому читанні на культуру затвердили 10,6 мільярда гривень. У Мінкульті просили додати ще 6,5 мільярдів.

Коментарі