Новини

Лісівники Буковини цієї осени висадили понад мільйон дерев

Таким чином втілюють ініціативу Президента «Зелена країна».

Фото: bukoda.gov.ua

Лісівники Буковини разом із громадянами та владою области цієї осени висадили перший мільйон дерев. Про це повідомляють на сайті Чернівецької ОДА.

Від початку жовтня стартувала акція Держлісагентства «Створюємо ліси разом». У Чернівецькій області вже висадили 1 мільйон 35 тисяч дерев. Із них — 697 тисяч листяних порід та 336 тисяч хвойних. Загалом створили 162 гектари зелених насаджень. Таким чином втілюють ініціативу Президента «Зелена країна».

«На високогір’ї фахівці вже завершили всі заплановані роботи. У центральній частині та на сході области ще створюють нові ліси та сквери», — йдеться в повідомленні.

У Чернівецькому обласному управлінні лісового та мисливського господарства (ОУЛМГ) нагадують, що долучитися до громадської акції «Створюємо ліси разом» можуть усі охочі.

Для цього потрібно заповнити форму реєстрації на сайті або звернутися в ОУЛМГ чи в найближчий лісгосп. Контактні номери вказані на сайті Чернівецького ОУЛМГ.

Крім того, жителі Чернівців можуть взяти участь у благодійній акції. Для цього потрібно зробити благодійний внесок — 50 гривень — за одне висаджене дерево. Лісівники садять дерева безкоштовно. Всі гроші перерахують на користь підопічних фонду «Таблеточки», який уже 10 років допомагає онкохворим дітям долати рак.

Коментарі