Інтерв'ю

«Найдобріший ЛОР-лікар»: Інтерв’ю з Володимиром Яцківом, який відкрив медичний центр та веде свій блог

Засновник медичного центру Володимир Яцків розповів про створення клініки, практику ЛОР-лікаря та просування власного бренду в інстаграмі.

У Чернівцях відкрили сучасний медичний центр «Yatskiv clinik». Засновник — отоларинголог із багаторічним стажем Володимир Яцків.

Про відкриття нового медичного центру, найдобрішого ЛОР-лікаря та блог в інстаграмі він розповів в інтерв’ю «Шпальті».

Новий центр замість сімейної клініки

Новий медичний центр — це ребрендинг невеличкої сімейної клініки.

«Раніше це була сімейна клініка «Здоров’я». Це була невелика клініка, в якій працювали лише лікарі ЛОР, сімейні та косметолог», — розповідає Володимир Яцків.

У новому центрі будуть кардіолог, гастроентеролог, пульмонолог, ендокринолог, косметолог; проводитимуть ендоскопічні обстеження, лабораторні аналізи та УЗД-обстеження.

«Всі лікарі — професіонали. У нас прийматимуть пацієнтів кандидати наук, доценти, професори, тому наша клініка буде на гідному рівні представляти медицину», — зазначив він.

У новому центрі є все сучасне обладнання, необхідне для надання послуг. 

«Я не можу сказати, що моє обладнання унікальне, бо це буде перебільшення. Але у мене є та апаратура, яка повинна бути у кожного   сучасного лікаря. Як кажуть, мастхев», — розповідає Яцків.

У клініці пана Володимира лікувалися пацієнти з різних областей України. Лікар каже, що працює «сарафанне радіо».

«Наймолодшій моїй пацієнтці було 18 днів, а найстаршій — 93 роки, це моя бабуся», — ділиться Володимир Яцків.

Про блог в інстаграмі

Три роки тому Володимир Яцків розпочав вести блог в інстаграмі. Там він показує свою роботу і безкоштовно консультує пацієнтів.

«Соціальні мережі, особливо інстаграм, допомагають мені показати, як ми проводимо діагностику та лікування. Всі маніпуляції та процедури проходять абсолютно без болю і без страху. Тому є пацієнти, які записуються до мене з інстаграму», — розповідає лікар.

Торік під час карантину пан Володимир запровадив в інстаграмі соціальну рекламу. «Не виходь з дому, проконсультуйся безкоштовно у лікаря».

«Я і лікарі клініки проводили безкоштовні онлайн-консультації, аби медики не приймали пацієнтів, коли відсутні покази до приймання і проблему можна вирішити вдома. Після цього в мене був злет кар’єри, пацієнти були вдячні за допомогу, яку отримали онлайн», — каже Володимир Яцків.

Найдобріший ЛОР-лікар

Багато пацієнтів знають Володимира Яцківа з соціальних мереж. Він просуває в інстаграмі особистий бренд — «найдобріший ЛОР-лікар».

«Звідки взялася ця річ? Півтора року тому до мене прийшла дитина, яка боялася обстежень. Я її обстежив, провів лікування. Батьки, а особливо дитина, здивувалися, що все пройшло так швидко й абсолютно без болю. Після цього дитина підійшла до мене і сказала: “Ви найдобріший лікар”», — розповідає Володимир Яцків.

Після цього випадку пацієнти приходили у клініку та запитували його.

«Тоді я зрозумів, що можу називати себе найдобрішим лікарем», — зізнається лікар.

Про переваги приватної клініки

До відкриття власного медичного центру Володимир Яцків 15 років працював у Чернівецькій обласній лікарні лінійним лікарем невідкладної допомоги ЛОР-центру, плановим хірургом. Паралельно сім років вів приватну медичну практику.

У приватному центрі лікар бачить багато переваг.

«У державній клініці, враховуючи нинішні реалії й реформу охорони здоров’я, досить важко розвиватися. Бо не завжди є фінансова можливість закупити нове обладнання, а лікарям — їхати на навчання, дороговартісні курси та зрештою купити цінну дорогу літературу. Приватна клініка дає таку можливість мені й моїм працівникам».

В Україні та Чернівцях зокрема є попит на приватну медицину, вважає лікар.

«Є три складові, аби пацієнт прийшов до вас. Перше — треба любити своїх пацієнтів, друге — бути фахівцем своєї справи, а ще — прозоро донести до пацієнта ціноутворення за послугу, чому і за що він повинен заплатити ці гроші».

Молодим фахівцям доктор Яцків радить найперше — багато читати. Їздити у різні клініки та переймати досвід. А ще — брати участь у всіх можливих медичних конференціях, курсах, майстер-класах. І найголовніше — вкладати час, гроші й зусилля у свій розвиток. 


Чому став лікарем

Володимир Яцків — лікар у третьому поколінні. Каже, що для нього це дуже важливо, тому і вплинуло на вибір професії.

«Коли вступав до медичного університету, йшов з однією думкою: хочу стати лікарем, аби міг допомогти у разі потреби своїм близьким та рідним», — ділиться пан Володимир.

Його дружина — лікарка-косметологиня. Нині вона взяла на себе функцію ще й директорки медичного центру. 

«Дружина на роботі — це, мабуть, головне, що допомагає мені постійно вести бізнес та допомагати людям. Я завжди можу звернутися до неї за порадою. Нині вона як директорка центру вирішує дуже багато питань, якими б мав займатися я. Дружина на роботі, а особливо кохана дружина — це щастя», — зауважує Володимир Яцків.

Діти лікарів Володимира і Наталії Яцків теж цікавляться медициною. 

«Старший син, якому 12 років, сказав, що хоче стати ЛОРом і працювати у нашій клініці», — розповідає Володимир Яцків.

Отже, Володимире Васильовичу, що ви можете наостанок побажати нашим читачам?

— Я хочу побажати здоров’я, терпіння і побільше здорового глузду — це допоможе з легкістю пережити пандемію!

Рекламна публікація

Фото Володимира Гуцула

  

Коментарі