Новини

Жорсткі обмеження для невакцинованих: ще одна область у «червоній» зоні

У зв’язку з поширенням коронавірусу на Волині запроваджують локдаун.  

Відсьогодні, 8 листопада, Волинська область входить до «червоної» карантинної зони. У зв’язку з поширенням коронавірусу в області починають діяти жорсткіші обмеження. Про це повідомляє Укрінформ.

Рішення урядової комісії щодо локдауну в регіоні було ще 5 листопада.

Нагадаємо, що у «червоній» зоні заборонена робота:

— закладів громадського харчування (крім доставки та навинос);

— ТРЦ та інших розважальних закладів;

— закладів освіти, крім початкових шкіл та дитсадків;

— непродовольчих ринків та магазинів;

— спортзалів, басейнів та фітнес-центрів;

— закладів культури, крім культурних заповідників.

Також заборонено перебувати на зупинках, у переходах, на території лікарень та в інших місцях, де важко дотримуватися дистанції в 1 метр, без одягненої маски та проводити масові заходи, крім офіційних спортивних без глядачів, заходів з атестації та оцінювання якости освіти.

При цьому обмеження на ці заклади не діятимуть, якщо всі 100% працівників і відвідувачів будуть вакциновані або матимуть негативний результат ПЛР-тесту.

До речі, Волинь стала вже 16 регіоном, де діють обмеження «червоної» карантинної зони. 

Показникам «жовтої» відповідають Закарпаття, Кіровоградщина та Тернопільщина. У «помаранчевій» зоні — Вінниччина, Полтавщина, Харківщина, Чернігівщина та Буковина. Проте у частині з них вже діють найжорсткіші обмеження, зокрема і в Чернівецькій області.

Зазначимо, що за вчорашню добу, 7 листопада, в Україні зафіксовано 13 068 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби. Серед хворих – 790 дітей.

 

Коментарі