Новини

Уперше в історії: українець виборов «золото» чемпіонату світу з вільної боротьби

Він здобув для України перше в її історії «золото» чемпіонатів світу в чоловічій вільній боротьбі.

Фото: ukrwrestling.com.ua

Український борець у вільному стилі Мухаммед Алієв отримав «золото» молодіжного чемпіонату світу U23 у вазі до 86 кілограм. Про це повідомляє «Суспільне».

Алієв виграв півфінальний поєдинок, де боровся з росіянином Загідом Карімовим. Коли українець програвав, то зробив «камбек» (повернення) і здобув перемогу. Таким чином він потрапив у фінал із мінімальною перевагою — 6:5.

У вирішальному поєдинку Мухаммед Алієв здобув перемогу в боротьбі з представником Ірану Саджадом Сабералі Голамі. Спочатку іранець лідирував за очками та гандикапом (система підрахунку результату, що дозволяє зрівнювати шанси майстрів і гравців-початківців) у два пункти — 4:2. Проте українець швидко наздогнав суперника та вже за дві хвилини до кінця поєдинку перемагав із рахунком 6:4.

Наприкінці український спортсмен збільшив розрив до семи пунктів із загальним рахунком 11:4.

Мухаммед Алієв уперше за спортивну кар’єру здобув медаль у молодіжному чемпіонаті світу, а також виборов Україні перше в її історії «золото» в подібних змаганнях у чоловічій вільній боротьбі.

Довідка

Мухаммеду Алієву 22 роки. Він харківський борець вільного стилю, що виступає у вазі до 86 кг. У жовтні хлопець виступав у норвезькому Осло, де посів 12-те місце.

Україна вже має аналогічне досягнення, проте в жіночій боротьбі. Тепер вітчизняна збірна здобула золоту медаль і в змаганнях вільної боротьби серед чоловіків.

Вам буде цікаво: Чернівчанка Соломія Винник здобула «срібло» на чемпіонаті світу

Коментарі