Новини

Не знала і слова англійською: українка стала директоркою однієї з найстаріших шкіл Великої Британії

Також вона стала наймолодшою жінкою-директоркою в історії британської середньої школи.

Фото: camdennewjournal.com

Українка Катерина Ло стала директоркою школи Camden School for Girls у Лондоні, що є однією з перших середніх шкіл для дівчат у Великій Британії. Про це повідомляє видання My London.

«Катерина Ло почала працювати в жовтні, ставши наймолодшою жінкою-директоркою середньої школи в Камдені (район Лондона)», — повідомляє видання.

Катерина Ло приїхала у Велику Британію з України зі своїми батьками, коли їй виповнилося 9 років. У 1991 році, за місяць до розпаду СРСР, вона не знала англійської мови та визнає, що заради успіху довелося дуже багато працювати.

«Найбільшим викликом для мене, молодої жінки, було завойовування довіри і щоб мій голос почули», — каже українка.

Також Катерина Ло згадує, що відчула полегшення та свободу, коли почала відвідувати школу в Шеффілді (графство Південний Йоркшир). Їй було з чим порівняти — радянською освітою.

 «Я пішла до школи у шість років, і тут не було місця для маневру, усе — суворо й традиційно. А також — мало простору для обговорення чи творчости, я відчувала себе некомфортно», — розповідає Катерина.

Потім вона досягла успіхів у шкільному навчанні та продовжила освітній процес в Оксфордському університеті, де вивчала математику. Крім цього, жінка працювала в Японії, де була викладачем англійської. Після короткого переїзду в Японію українка повернулася до Великобританії, щоб жити в Лондоні та пройти курс підготовки вчителів — PGCE.

«Я переїхала у Докленд, який, на мою думку, дуже відрізняється від решти Лондона. Тауер-Гамлетс — поляризований район з двома різними громадами, які там живуть. Це було інше середовище, ніж те, до якого я звикла у Шеффілді, але мені дуже сподобалася його історична сторона», — пояснила Ло.

Також Катерина зазначила, що в захваті від отриманої посади.

«Школа чудова та має багату історичну спадщину. Спадок Френсіс Мері Басс — засновниці першої сучасної середньої школи для дівчат і борця за права жінок — є все ще невід’ємною частиною шкільної культури», — каже новообрана директорка.

Катерина Ло планує осучаснити школу та зробити її відкритою для громади, а також упровадити інноваційні методи навчання. Одним з основних завдань українка визначила встановлення принципу, що колись допоміг їй досягти успіху під час шкільних років у Шеффілді. Мовиться про забезпечення високого рівня освіти для всіх студентів, незалежно від походження, та гарантію підтримки для кожного учня, який має прогалини в підготовці.

Довідка

Школу для дівчат в Камдені (Camden School for Girls) заснували в 1871 році. Її випускницями в різний час були відомі як у світі, так і лише у Великій Британії музикантки, журналістки, співачки, композиторки, актриси, науковиці, лікарки, громадські діячки та правозахисниці.

Коментарі