Новини

Українець Захарієв став чемпіоном світу по боксу. Це сьоме золото в історії України

Українець  змагався у ваговій категорії до 71 кг.

6 листопада український боксер Юрій Захарієв переміг на чемпіонаті світу по боксу.

За одноголосним рішенням суддів, українець переміг росіянина Вадима Мусаєва у фіналі у ваговій категорії до 71 кг. Боксер впевнено забрав перший раунд. У другому раунді боксери влаштувли кілька яскравих розмінів, але більш точним виходив саме Юрій. В останньому раунді Юрій віддав супернику центр рингу, перейшов у позицію другого номера, але не дав нічого продемонструвати супернику в атаці. І у підсумку, усі судді віддали українцеві перевагу також в останньому раунді.

Загалом на чемпіонаті було 47 спортсменів з 47 країн світу. Захід проводили в Берграді — Сербія.

Для 19-річного спортсмена це був дебютний чемпіонат світу серед дорослих.  Раніше він перемагав на молодіжному чемпіонаті світу.  Його перемога стала сьомою в історії України.

До речі, раніше чемпіонами світу серед аматорів були Василь Ломаченко (2009, 2011), Олександр Усик (2011), Тарас Шелестюк (2011), Євген Хитров (2011), Олександр Хижняк (2017).

Нагадаємо, що бронзову медаль з Чемпіонату Світу повільній боротьби привезла чернівчанка Марія Винник.

Юрій Захарієв — 19-річний український боксер, який представляє Білгород-Дністровськ. На рахунку Захарієва – 15 перемог у аматорському боксі, зокремо одна нокаутом, та жодної поразки.

 

Коментарі