Новини

Вбудована реклама та платна підписка: Telegram змінює принцип роботи

Рекламні повідомлення вже почали з’являтися у великих телеграм-каналах.

Фото Rob Hampson, unsplash.com

Телеграм тестує функцію вбудованої реклами у каналах з великою кількістю фоловерів. А незабаром з’явиться платна підписка, при оформленні якої можна буде вимкнути рекламні оголошення.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на засновника телеграму Павла Дурова.

Рекламні повідомлення не публікуватимуть у списки чатів, особистих чатах чи невеликих групах. Реклама з’явиться лише у великих каналах.

Водночас, за словами Дурова, платна підписка має з’явитися уже в листопаді.

«Багато користувачів запропонували ввести можливість відключення офіційних рекламних оголошень у каналах телеграму. Ми вже почали роботу над цією новою функцією й очікуємо на її запуск цього місяця. Вона може бути оформлена у вигляді недорогої підписки, яка дозволить користувачам безпосередньо фінансово підтримувати розвиток телеграму», — зазначив Дуров.

Також він додав, що автори деяких каналів також хотіли б «вимикати» рекламні оголошення у своїх каналах.

«Наразі ми прораховуємо економічні умови цієї опції. Незабаром рекламодавці зможуть розміщувати «невидиме» оголошення у будь-якому каналі, яке (за умови достатньої вартості показу), призведе до відсутності оголошень у цьому каналі», — додав Дуров.

У телеграмі пообіцяли, що для показу реклами не будуть використовувати особисті дані користувачів. При цьому офіційні рекламні повідомлення відображатимуться у вигляді коротких текстів без зовнішніх посилань або фотографій. А рекламне оголошення з’явиться лише після перегляду всіх нових повідомлень у каналі.

Коментарі