Новини

ЄС виключить Україну із «зеленого» списку для подорожей: що це означає

Кожна країна ЄС сама вирішить, як посилювати правила в’їзду для українців.

imre-tomosvari/unsplash

Європейський Союз виключить Україну з «зеленого» списку безпечних країн, через поширення коронавірусу.  Таке рішення 5 листопада ухвалили посли країн ЄС, проте офіційно про це повідомлять наступного тижня. Про це розповів керівник європейського бюро «Радіо Свобода» Рікард Йозвяк, пише BBC.

Що зміниться

Таке рішення ЄС прокоментував керівник МЗС України Дмитро Кулеба. Він запевнив, що радикальних змін для українців не буде.

Виключення України з «зеленого» списку означає що ЄС рекомендує своїм членам скасувати обмеження на необов’язкові (туристичні) подорожі для українців. При цьому, кожна країна сама вирішить, як посилювати правила.

Враховуючи досвід інших країн, після того, як Україна вийде зі безпечного списку ЄС, до деяких країн поїздки ускладняться. Але, швидше за все, в’їзд для за COVID-сертифікатом більшість із країн Євросоюзу дозволять.

«Досвід деяких наших сусідів, які у попередні тижні вже були виключені із «зеленого списку» ЄС, демонструє, що не слід очікувати тотального закриття кордонів як торік», — говорить речник МЗС України Олег Ніколенко.

Нагадаємо, що Рада ЄС внесла Україну у «зелену» зону з рекомендацією відкритись для туристичних поїздок ще 14 липня.

Коментарі