Новини

Третя доза: Ляшко розповів, коли в Україні бустерно щепитимуть від коронавірусу

Бустерною дозою імунізуватимуть тільки після того, як перші дві отримають 50% громадян.

Copyright: Dmytro Larin

В Україні почнуть вакцинацію від коронавірусу третьою, бустерною, дозою тільки після того, як перші дві отримають 50% громадян. Про це під час брифінгу розповів Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Він каже, щойно цю позначку перетнуть, до питання бустерної дози повернуться.

«Щойно перетнемо позначку в 50% вакцинованого населення в Україні, ми повернемося до питання бустерної дози або повторної, дворазової, вакцинації проти коронавірусної хвороби», — зазначив він.

Раніше Ляшко обіцяв, що МОЗ щепить 70% громадян до Нового року.

Станом на 5 листопада тільки Київ перетнув позначку у 55% вакцинованих принаймні однією дозою. У Полтавській, Київській та Дніпропетровській областях щеплення зробили понад 40% людей.

Бодай однією дозою вакцинували лише 11 мільйонів українців — це 24,8%. А за 4 листопада в Україні щепили проти коронавірусу 270 тисяч людей.

При цьому за вчорашню добу медики виявили 26 488 нових випадків COVID-19. Через ускладнення померли 696 людей. Шпиталізували понад 5 тисяч.

За весь період пандемії в Україні захворіли понад 3 мільйони осіб. Продовжує хворіти понад 500 тисяч.

Нагадаємо, що в багатьох країнах світу вже щеплять людей втретє проти COVID-19, а в Ізраїлі навіть вводять четверту дозу. Раніше ВООЗ виступала проти вакцинації третьою дозою, аргументуючи це тим, що бідніші країни поки не отримали препарати проти коронавірусу. Там закликали виробників вакцин передати їх до міжнародної програми COVAX.

Коментарі