Новини

Уроженка Чернівців стала депутаткою в міськраді Нью-Йорка: що про неї відомо

Вернікова — депутатка від партії Трампа та підтримує його діяльність.

Фото: The New York Times

Українка та єврейка родом із Чернівців стала депутаткою в міській раді Нью-Йорку, США. Вона здобула перемогу на окрузі в Брукліні, від партії Республіканців. Про це повідомляє New York Post.
36-річна українська іммігрантка Інна Вернікова — юристка за освітою. Вона народилася в Чернівцях та навчалась в школі №41. Коли Верніковій було 12 років, вона разом із своєю сім’єю переїхала до США. Вищу освіту Інна здобула у Флориді.
В США вона володіє власною фірмою, де займається сімейними та міграційними справами.

Як пишуть американські медіа, вибори по округу №48 були найжорсткішою гонкою у всьому місті, де Вернікова виступала проти вчителя спеціальної освіти від Демократів Стіва Саперштейна. Вона перемогла його з величезним відривом, отримавши 64 % голосів.

Вернікова — депутатка від парії Трампа та підтримує його діяльність, наголосивши, що він був найкращим президентом для євреїв. Наразі вона виступає проти обов’язкової вакцинації. Вернікова обіцяє боротися за відновлення фінансування поліції Нью-Йорка та можливість вибору шкіл на основі заслуг. Вона також домагатиметься заборони розміщення притулків для бездомних біля шкіл.

Серед іншого, Вернікова очолює Жіночий комітет «Американці проти антисемітизму», організації, заснованої для боротьби зі зростаючою загрозою антисемітизму в Сполучених Штатах.

Коментарі