Новини

Сервіс BlaBlaCar стане платним для українських пасажирів: коли запровадять зміни

Розмір комісії становитиме 10-15% вартости поїздки.

Фото: blablacar.com

Платформа BlaBlaCar в Україні стане платною для людей, які користуються сервісом для поїздки. Платити комісію знадобиться вже на кінець цього року або на початок наступного. Про це розповів директор і співзасновник BlaBlaCar Ніколя Брюссон в інтерв’ю «РБК-Україна».

Він зазначив, що монетизацію раніше вже запровадили у Франції, Іспанії та інших країнах. В Україні досі цього не робили через те, що треба було час, аби сформувалася стійка спільнота користувачів, які будуть довіряти сервісу. До того ж через пандемію розробники не хотіли створювати додаткові труднощі.

Як працюватиме оплата

Сервіс пошуку попутників для автомобільних поїздок стане платним не для всіх, а тільки для пасажирів. Їм доведеться сплачувати комісію під час бронювання поїздки на платформі. Натомість автобусні перевізники вже зараз платять за під’єднання до платформи.

«Для пасажирів з’явиться комісія під час онлайн-бронювання поїздки на платформі. Цей збір буде повністю повертатися, якщо водій або пасажир скасовують поїздку. При цьому оплата самої поїздки, як і раніше, буде здійснюватися готівкою безпосередньо водієві», — розповів співзасновник BlaBlaCar.

Розмір комісії становитиме 10-15% вартости поїздки. Це нововведення має підвищити відповідальність усіх учасників поїздки, каже Брюссон.

Монетизацію вводитимуть поступово — спочатку в тестовому режимі на обраних маршрутах, а впродовж 2022 року її поширять на всі напрямки.

 

 

Коментарі