Афіша

Data CTRL Centre: в Центрі Миколайчука відкрилась виставка про Інтернет та медіаграмотність

На виставці покажуть експонати, що допоможуть з легкістю зібрати інформацію про людину, розвиваючі ігри на визначення фейків та інше.

Відсьогодні, 3 листопада, в Культурно-мистецькому центрі імені Івана Миколайчука відкривається виставка про про захист персональних даних в інтернеті та медіаграмотність. Про це повідомляє у Facebook партнер проєкту — Центр Gedankendach.

Як розповідають організатори, Data CTRL Centre – це онлайн та офлайн виставка, міжнародний проєкт, ініційований Goethe-Institut в Україні, спрямований на популяризацію медіаграмотності та захист персональних даних в інтернеті. Кураторами виставки є члени та членкині київського науково-популярного медіа «Куншт», а в її експозиції також представлені роботи авторів та авторок берлінської організації Tactical Tech.Основна мета Data CTRL Centre – відновити контроль над даними.

Тематично виставка розділена на три блоки:

— захист персональних даних;

кібербезпека;

постправда.

На виставці покажуть експонати, що допоможуть з легкістю зібрати інформацію про людину, розвиваючі ігри на визначення фейків, а також плакати тексти та читанки.

За допомогою експонатів можна дізнатися, чому важливо розвивати критичне мислення та медіаграмотність і які інструменти захисту необхідно опанувати, аби захистити особисті дані в інтернеті. При цьому організатори кажуть, що хочуть не налякати користувачів, а надихнути змінити ставлення до персональних даних, приватності та інформації.

Виставка містить роботи українських й іноземних мисткинь та митців, які працюють із технологіями штучного інтелекту, доповненої реальності, розпізнавання обличчя та інших цифрових інструментів.

«За кілька днів ви зможете не тільки розглядати експонати виставки, але й клікати, слухати, аналізувати та надихатися, а ще практикувати різні фішки для захисту персональних даних», — кажуть в анонсі.

Як потрапити на виставку

У рамках Data CTRL Centre проведуть кілька запланованих групових екскурсій, а також публічних онлайн та офлайн подій, про які додатково повідомлять.

Виставка проходитиме на 3-му поверсі Центру Миколайчука  (вул. Головна, 140)
Години роботи: 11:00-18:00, перерва з 14:00 по 15:00
Вихідні дні: понеділок, 8 та вівторок, 9 листопада

Виставка проходитиме за дотримання всіх карантинних обмежень, тож при вході буде необхідно показати сертифікат про вакцинацію, довідку про одужання від COVID-19 чи негативний ПЛР-тест.

Коментарі