Новини

Українські дефлімпійці стали першими на чемпіонаті світу з дзюдо

Наші дзюдоїсти здобули  7 золотих та 7 бронзових медалей.

Creator: RAFAL BURZA

Національна дефлімпійська збірна України з дзюдо стала першою на чемпіонаті світу серед спортсменів з порушеннями слуху, який проходив у французькому місті Версаль. Виступ команди дозволив відібратися нашій збірній на Дефлімпійські ігри-2022. Про це повідомляє Національний комітет спорту інвалідів України.

Чемпіонат світу мав би відбутися ще минулого року, проте його перенесли через пандемію коронавірусу. Як розповідає пресслужба комітету, українські дефлімпійці стали першими серед 26 країн-учасниць чемпіонату світу з дзюдо. Вони вибороли 14 нагород, серед яких 7 золотих та 7 бронзових медалей. У складі збірної виступило 27 спортсменів основного складу та 2 резерву.

Серед жінок для України здобули «золото»:  Анна Шостак (до 52 кілограмів), Катерина Шепелюк (до 63 кілограмів), Оксана Кравченко (понад 78 кілограмів).

Серед чоловіків золоті медалісти: Дмитро Шеретов (до 73 кілограмів), Лука Нетяга (до 90 кілограмів).

Дефлімпійські ігри-2022 відбудуться в травні 2022 року в бразильському місті Кашіас-ду-Сулі.

Довідка

Дефлімпійські ігри — (від англ. deaf — глухий) іноді Сурдлімпійські ігри (фр. sourds — «глухий») — санкціоновані Міжнародним олімпійським комітетом спортивні змагання найвищого рівня для людей, що не чують.

Спортивну федерацію глухих України створили у 1992 році. Того ж року її було прийнято до Міжнародного спортивного комітету глухих з правом участі у всіх міжнародних змаганнях, які проводяться під його егідою. Вперше на міжнародній арені наша національна збірна дебютувала на 17-х Всесвітніх іграх глухих у 1993 році, які відбулися у Софії, де завоювала 8 нагород (2 золоті, 4 срібні та 2 бронзові).

Коментарі