Новини

На будівництві Дністровської ГАЕС виявили розкрадання у 60 мільйонів гривень

До офіційних документів вписували дані про роботи, які ніхто не виконував.

Фото: zn.ua

Українська національна поліція виявила масштабне розкрадання державних коштів під час проведення будівельних робіт на Дністровській ГАЕС. Збитки оцінюють у 60 мільйонів гривень, повідомляє пресслужба МВС.

Оперативники управління стратегічних розслідувань разом із київськими слідчими та прокуратурою наразі проводять слідство. За фактом злочину перевіряють службових осіб ПрАТ «Укргідроенерго», Консорціуму «НВО «Укргідроенергобуд» та підрядної організації.

Фото: Нацполіція

За попередніми даними поліції, задля розкрадання грошей зловмисники вносили недостовірні дані до офіційних документів. Зокрема це була інформація щодо обсягів виконаних робіт та їхньої вартости — у документах писали про роботи, які ніхто не виконував. 

Крім цього, аби вивести кошти у «тіньовий обіг», причетні особи укладали фіктивні договори на виконання робіт та надання послуг із товариствами. Гроші учасники махінації розділяли між собою.

Наразі за фактом привласнення, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем поліція розслідує кримінальне провадження за статтею 191 ККУ.

Нацполіція принагідно нагадала, що раніше вже викрили посадовців на привласненні коштів, виділених на модернізацію Дністровської ГАЕС.

Тоді зловмисники залучили до виконання субпідрядних робіт низку фіктивних підконтрольних суб’єктів господарювання. При цьому вони завищили обсяг виконаних робіт та вартість товарів, чим завдали збитків гідроакумулювальній електростанції  на суму 20 мільйонів гривень.

Коментарі