Новини

Microsoft стала найдорожчою компанією, випередивши Apple

Microsoft продемонструвала найшвидше фінансове зростання за останні три роки.

Фото Matthew Manuel, unsplash.com

Компанія Microsoft обігнала Apple з ринкової капіталізації, ставши найдорожчою публічною компанією у світі. Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на CNBC.

На момент закриття ринку, ринкова капіталізація Microsoft становила близько 2,49 трильйона доларів, а Apple – близько 2,46 трильйона доларів. Своєю чергою, акції Microsoft зросли більш ніж на 48% з початку року, акції Apple зросли майже на 13%.

Напередодні у четвер Apple повідомила, що виторг в четвертому фінансовому кварталі компанії не досягла очікувань Волл-стріт через обмеження в ланцюгу постачання. Генеральний директор Тім Кук повідомив CNBC, що дефіцит виторгу оцінюється в 6 мільярдів доларів, але він очікує на погіршення ланцюга постачання у грудневому кварталі.

Продажі iPhone зросли на 47% у річному обчисленні, але також не виправдали очікувань аналітиків. Четвертий квартал компанії включав продажі iPhone 13 всього за кілька днів.

Microsoft же перевершила очікування щодо доходів у першому кварталі фінансового року, які зросли приблизно на 22% у річному обчисленні. Це було найшвидше зростання з 2018 року.

Коментарі