Афіша

У Чернівцях пройде фестиваль нового німецького кіно: як зареєструватися

Усі фільми будуть демонструватися мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Фото: imdb

3 листопада в Чернівцях розпочнеться 27-ий фестиваль «Нове німецьке кіно». Показуватимуть фільми в Культурно-мистецькому центрі імені Миколайчука. Про це повідомляє центр у Facebook.

Організатори зазначають, що у нашому місті фестиваль проводиться вже 11-й раз. 

«Фестиваль запрошує глядачок і глядачів у мандрівку знаковими подіями німецького кінематографу останніх років: тут екранізація роману Штефана Цвайґа, екологічна антиутопія, байопік Райнера Вернера Фасбіндера, німецько-українська копродукція про стосунки сина з матір’ю та ода місту Берлін», — розповідають у описі події.

Які фільми покажуть на фестивалі:

3 листопада — «Суперник» (реж. Маркус Ленц) – спільне виробництво Німеччини та України розповість  про стосунки дев’ятирічного Романа з матір’ю, нелегальною заробітчанкою в Німеччині, котра мешкає з 62-річним вдівцем. Реєстрація.

4 листопада — «Клео» (реж. Ерік Шмітт) –  розповість про пригоди дівчини та пошуки її минулого разом з трьома химерними і кумедними компаньйонами по всьому Берліну. Реєстрація.

5 листопада —  «Хід короля» (реж. Філіп Штьольцль) – екранізація «Шахової новели» австрійського письменника Штефана Цвайґа. Реєстрація.

6 листопада — «Фасбіндер» (реж. Оскар Рьолер) – біографічна драма про становлення відомого німецького режисера Райнера Вернера Фасбіндера. Реєстрація.

7 листопада — «Екоцид» (реж. Андрес Ваєль) – жартівлива антиутопія про близьке майбутнє, в якому предметом судового процесу стає кліматична криза. Реєстрація.

Кожен кіносеанс коштуватиме 40 грн. Квитки можна буде придбати тільки в касі Центру Миколайчука з 18:00 до 19:00 год у дні показів.

Через посилення карантинних обмежень у місті вхід на фільм можливий за наявності реєстрації, квитка, а також сертифікату про вакцинацію (або довідки про одужання від COVID-19 чи негативного ПЛР-тесту).

Усі фільми будуть демонструватися мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Організаторами фестивалю є Goethe-Institut Ukraine та Arthouse Traffic. У Чернівцях фільми покажуть за підтримки  ГО «Українсько-німецьке культурне товариство м. Чернівців» при Центрі Gedankendach. 

Коментарі