Новини

У США чоловіку виплатять 10 мільйонів доларів через дискримінацію за білу шкіру та стать

Він повідомив, що на посаді його замінили білою та темношкірою жінками.

nytimes.com

Суд у штаті Північна Кароліна визнав мережу лікарень «Novant Health» винною у звільненні чоловіка через його расу та стать. Про це пише NBC News.

Компанія, що заперечує провину, має виплатити чоловіку 10 мільйонів доларів.

Девід Дюваль звернувся до суду 2019 року. До цього чоловік працював старшим віцепрезидентом із маркетингу і комунікацій, але його звільнили.

Дюваль заявив, що зробили це «в межах цілеспрямованої кампанії з просування різноманітности серед керівництва». Чоловік також повідомив, що на посаді його замінили білою та темношкірою жінками.

Люк Ладжес, представник Дюваля у суді, зазначив, що звільнення відбулося за декілька днів до п’ятої річниці на посаді. Тоді чоловік мав отримати значну премію.

«Ідея полягає не в тому, щоб відмовлятися від різноманітности та інклюзії, а в тому, щоб робити це легально», — сказав Ладжес.

У «Novant Health» усі звинувачення відкинули. Компанія заявила, що віцепрезидента звільнили за неналежне виконання робочих обов’язків та делегування їх підлеглим.

«Ми вкрай розчаровані вироком, тому що вважаємо, що його не підтверджують докази, подані в суді, що містять причину звільнення пана Дюваля. Ми будемо використовувати всі юридичні можливості, серед яких — апеляція», — заявляють у компанії.

Довідка

Мережа «Novant Health» об’єднує понад 2 300 лікарів і понад 35 000 співробітників, які надають допомогу у майже 800 пунктах, серед них — 15 медичних центрів і сотні амбулаторій.

Коментарі