Новини

Чернівецькі школи не йтимуть на дистанційку — міська влада

Зараз у місті показники контрольовані, посилювати карантин не будуть.

Дистанційного навчання та продовження канікул у чернівецьких школах не буде. Про це на своїй сторінці у фейсбуку повідомив заступник міського голови з питань діяльности виконавчих органів Юрій Лесюк.

Уже з понеділка школярі повернуться до навчальних закладів.

«Наразі з більш ніж 29 тисяч школярів хворіють 1225 дітей, лише у 127 із них є підтверджений COVID-19, інші ж мають ГРВІ. Це абсолютно нормальні показники сезонної захворюваности», — написав Лесюк.

Зараз міська влада керується постановою 1236 Кабміну, що визначає карантинні обмеження на території держави. Поки Чернівецька область перебуває у «помаранчевій» зоні, додаткових обмежень встановлювати не будуть.

«Також ми дотримуємося механізму, що передбачає режим самоізоляції шкіл, якщо 50% дітей у навчальному закладі хворіють на ковід. Водночас на території Чернівецької громади немає жодного навчального закладу з таким показником. Однак є 23 класи, що перебувають на самоізоляції через виявлені випадки ковіду. Якщо ж говорити про освітян, то наразі захворіли 42 вчителі та 5 технічних працівників», — ідеться у повідомленні.

Обласна комісія з питань ТЕБ та НС лише рекомендує карантинні обмеження. Водночас міська влада може ухвалювати рішення щодо їх посилення, зокрема й у навчальних закладах. Оскільки наразі показники контрольовані, посилювати карантин не будуть.

Коментарі