Новини

Суспільне запустило дитячий українськомовний YouTube-канал «Бробакс» з анімаційними серіалами

Це чотири пізнавально-розважальні проєкти від провідних українських студій-виробників.

Сьогодні, 28 жовтня, у Міжнародний день анімації, «Суспільне мовлення» запускає YouTube-канал «Бробакс», де показуватимуть дитячі анімаційні серіали «Тото»«Маленький Бу»«Яся та її робот» і «Портал пригод».

Це чотири пізнавально-розважальні проєкти від українських студій-виробників, що стали переможцями мистецьких конкурсів «Суспільного» у 2021-му. Перші серії вже доступні на YouTube-каналі «Бробакс».

Історії з різними сюжетами знайомитимуть дітей із навколишнім світом, допомагатимуть опановувати перші соціальні навички. Особливість проєктів у тому, що вони поєднують яскраве зображення, динамічний сюжет та пізнавальну складову.

Таким чином розпочинають діалог із новими авдиторіями. В українському інфопросторі переважає продукт із закордону, тому діти споживають контент хаотично, розповіла керівниця редакції дитячого та підліткового мовлення цифрових платформ «Суспільного» Вікторія Мурована.

«Ми переконані, що створення контенту повинно бути “дитиноцентричним”, враховувати її інтереси та потреби. “Корисні ласощі” — баланс між пізнавальним і розважальним став одним із наших основних завдань. Авдиторія має звикнути, що на “Суспільному” є дитячий контент. Важливо зазначити, що створення нових анімаційних  продуктів — це подія для всієї індустрії. Одночасно над проєктами працювало понад 100 фахівців різних дотичних виробничих  напрямів, а також психологи та маркетологи», — зазначає Вікторія Мурована.

Детальніше про анімаційні серіали «Суспільного» читайте тут.

Коментарі