Новини

Болгарія закриває кордони для українців. Коли

Винятком  будуть особи зі статусом постійного та довгострокового проживання на території Болгарії, а також члени їхніх сімей.

Болгарія внесла Україну до списку країн «червоної» зони, де високий рівень зараження коронавірусом. Про це повідомляє пресслужба посольства Болгарії в Україні.

В’їзд до країни жителям України заборонять з 30 жовтня.

У відомстві уточнили, що винятком, для кого кордони залишать відкритими, будуть особи зі статусом постійного та довгострокового проживання на території Болгарії, а також члени їхніх сімей.

Людей впускатимуть на територію Болгарії після пред’явлення цифрового COVID-сертифіката ЄС про вакцинацію, документа про перенесення хвороби чи аналогічного документа з негативним результатом ПЛР-тесту на COVID-19. Його варто зробити не пізніше ніж за 72 години до в’їзду.

Діти віком від 12 до 18 років, які в’їжджають у Болгарію з країни, внесеної до «червоної» зони, повинні надати негативний результат ПЛР-тесту на COVID-19. Він має бути зроблений не пізніше як за 72 години до в’їзду в країну та сертифікований цифровим COVID-сертифікатом ЄС або документом, що містить аналогічні дані.

У разі відсутности такого документа ці особи повинні відбути 10-денний карантин. Дітям до 12 років дозволили в’їжджати на територію Болгарії без надання COVID-документів.

Нагадаємо, 30 липня в Болгарії оновили правила в’їзду для іноземців. Тепер це залежить від того, у якій зоні епіднебезпеки країна.

Коментарі