Новини

Збройні сили України вперше застосували ударний безпілотник Bayraktar на Донбасі

Ударні апарати (дрони) застосували з метою знищення ворожої артилерії, яка обстріляла село Гранітне.

Фото: ВМС ЗС України

Учора, 26 жовтня, Збройні сили України (ЗСУ) вперше застосували ударні безпілотні апарати турецького виробництва Bayraktar TB2 проти російських окупантів. Про це інформував Центр стратегічних комунікацій, а в Міноборони опублікувало відповідне відео.

«Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки підтверджує справжність відео застосування ЗС України Bayraktar TB2 в зоні ООС. З почином», —  кажуть у Центрі.

Волонтер Роман Донік зазначив, що ударні апарати (дрони) застосували з метою знищення ворожої артилерії, яка обстріляла село Гранітне.

«З 14:25 до 15:15 батарея гаубиць Д-30 російсько-терористичних військ здійснювала обстріл позицій Об’єднаних сил в межах населеного пункту Гранітне. Два військовослужбовці Збройних сил України під час обстрілу зазнали поранення, один з них загинув», — ідеться в повідомленні Генерального штабу ЗСУ.

Також у Генштабі зазначили, що з початком обстрілу через місію ОБСЄ висунули невідкладну вимогу припинити вогонь, проте незаконні збройні формування не відреагували.

Наразі українські військові мають уже 12 турецьких ударно-розвідувальних Bayraktar TB2. Протягом 2021-2022 років Україна планує придбати ще чотири комплекси Bayraktar TB2 (24 дрони).

Нагадаємо, 28 вересня у ЗСУ дозволили військовим у зоні бойових дій на Сході відкривати вогонь у відповідь російським бойовикам. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що військовим дозволили відкривати вогонь без узгодження з вищим керівництвом. Командири можуть ухвалювати рішення залежно від ситуації.

Коментарі