Новини

Перебудова вартістю сотні мільйонів. Визначили переможця конкурсу з реконструкції стадіону «Буковина»

Міська рада визначила переможців конкурсу з реконструкції комплексу та веде переговори з авторами, які виготовлять проєктно-кошторисну документацію об’єкта.

У Чернівцях визначили переможця архітектурного конкурсу на найкращий проєкт із реконструкції спортивної арени та плавального басейну «Буковина», що на вулиці Гузар, 1.

Про це повідомляє Чернівецька міська рада.

Переможця обрали за результатами конкурсу, який оголосили ще в лютому 2020 року.

Перше місце зайняв проєкт від Горбачової Н.П.

Як розповів «Шпальті» заступник міського голови Василь Зазуляк, для реконструкції об’єкта потрібно виготовити проєктно-кошторисну документацію. До співпраці хочуть залучити декількох архітекторів різних фірм. Виготовлення кошторису може вартувати мільйони гривень, а сам об’єкт — сотні мільйонів.

«Іноді легше збудувати нове, ніж робити реконструкцію наявного. Адже ми розуміємо, що об’єкт не відповідає теперішнім вимогам, змінилася актуальність, і ми будемо рухатися в бік мультифункціональности стадіону “Буковина”», — зазначив заступник мера.

За новим проєктом там хочуть проводити легкоатлетичні змагання. Наразі на стадіоні є 6 бігових доріжок, тоді як потрібно 8. Крім того, за словами Василя Зазуляка, місту потрібно багато майданчиків для проведення занять масового виду спорту.

«За новими вимогами на стадіоні повинно бути розминкове поле, можливо, його доведеться розмістити поруч із комплексом. Стадіон однозначно треба накривати, збільшувати кількість бігових доріжок, переосмислювати всі простори, які розташовані у трибунних приміщеннях, забезпечити необхідною кількістю паркомісць. Тому найімовірніше, що йтиметься про будівництво багаторівневого паркінгу на території стадіону. Там є дуже багато питань, які треба вирішити під час вироблення проєктно-кошторисної документації», — каже Василь Зазуляк.

Посадовець зазначив, аби запустити процес проєктування, розглядають варіант залучення до роботи авторський колектив фахівців, які займалися раніше будівництвом чи реконструкцією стадіонів.

Виготовлення проєктно-кошторисної документації триватиме щонайменше пів року. Зробити це розраховують за кошти бюджету міста.

Щодо реконструкції комплексу — розраховують на програми співфінансування, підтримку области та держави.

Раніше ми писали про те, що у Чернівцях оголосили конкурс на кращий проєкт із реконструкції стадіону «Буковина».

 

Коментарі