Новини

«Шукаємо класну комплексну ідею». У Чернівцях оголосили конкурс на кращий проєкт із реконструкції стадіону «Буковина»

Шукають рішення для  реконструкції  спортивного комплексу – плавального басейну та спортивної арени стадіону «Буковина».


У Чернівцях проведуть архітектурний бліцконкурс на кращий проєкт із реконструкції спортивної арени та плавального басейну КСОП «Буковина», що на вулиці Ольги Гузар. Виконавчий комітет 25 лютого затвердив умови конкурсу та склад журі. Замовник – Департамент містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради. Про це повідомляють на офіційному сайті Чернівецької міської ради.

«Основним  завдання конкурсу є пошук найкращого об’ємно-просторового рішення для реконструкції спортивного комплексу –  плавального басейну та спортивної арени стадіону «Буковина», — йдеться у повідомленні.

Конкурс триватиме три місяці з дати його оголошення. На підбиття підсумків журі матиме два тижні.

Відбудеться він, якщо на нього подадуть не менше трьох проєктних пропозицій. Преміальний фонд становитиме: перша нагорода – 25000 гривень, друга – 15000, третя – 10000.

У коментарі «Шпальті» головна архітектора Чернівців Наталія Хілько розповіла, що конкурс на цей об’єкт оголошують вдруге.

«Оголошували конкурс на кращу проєктну пропозицію з реконструкції спортивної арени та плавального басейну КСОП «Буковина» 2018 року. Але тоді він не відбувся, бо на участь подали лише одну роботу. Журі її не відкривало, аби автор залишився інкогніто і міг взяти участь у конкурсі».

За словами Наталії Хілько, наразі найважливіше визначити, в який бік рухатися з цим комплексом.

«Адже це і стадіон, і відкритий басейн, і мініфутбольне поле. Там застарілі технічні приміщення, які не відповідають нормам, роздягальні, вхідна група. Можливо, варто було б додати в цьому комплексі якусь комерцію, аби оживити цей об’єкт на той момент, коли не відбуваються якісь змагання. Ми шукаємо комплексну ідею. Коли вона буде, підрахуємо, скільки потрібно грошей на реанімацію і чи доцільно це робити. Аби з цим об’єктом не трапилося, як зі спортивними аренами, які готують до змагань, а тому вони не функціонують і не приносять прибутку. Однак вважаю, що у місті достатньо людей і спортивних секцій, відповідно цей стадіон може бути багатофункціонального призначення. Адже в Чернівцях не вистачає спортивних майданчиків», — каже головна архітекторка.

Також Наталія Хілько вважає, що такі конкурси потрібно проводити доти, поки не знайдуть якусь класну ідею для міста.

Крім того, вона каже, що архітектори не поспішають брати участь у них, оскільки до спортивних об’єктів дуже важкі будівельні норми та вимоги, і на їх вивчення потрібно витратити багато часу. А сума фінансування конкурсу мала.

Більше інформації про умови участі читайте за посиланням.

Фото Анастасії Бойчук

 

Коментарі