Новини

На перший український фільм про ЛГБТ-стосунки виділили 20 мільйонів гривень — Держкіно

«Мій юний принц» стане першим художнім фільмом про ЛГБТ-стосунки, що створить вітчизняна команда в Україні.

Фото: cinema.in.ua

Державне агентство України з питань кіно виділило 20 мільйонів гривень на фільм «Мій юний принц». Про це йдеться на сайті Держкіно.

У центрі сюжету — історія про одностатеві стосунки двох чоловіків. Підліток Поль, якому 17 років, має порушення психіки. Він живе в маєтку та веде розгульний спосіб життя. Також хлопець проявляє нездорову прихильність до власної матері Софії, яка живе з сином.

Згодом у їхньому житті з’являються молодий хлопець Антуан і його батько Марк. Поль починає стосунки з Антуаном, а його мати — з Марком.

Бюджет фільму становить 25 мільйонів гривень, із яких 20 — державні кошти.

Як пише видання Yabl, продюсером і сценаристом стрічки є Олексій Гладушевський. Він же продюсував і телесеріал «Перші ластівки».

У 2008 році вийшов український фільм «Сафо», у якому також порушили тему ЛГБТ-стосунків. Проте режисером був британець. Таким чином, стрічка «Мій юний принц» стане першим повнометражним художнім фільмом про ЛГБТ-стосунки, що створить вітчизняна команда в Україні.

Яке ставлення в Україні до представників ЛГБТ?

Значна частина людей в Україні досі сприймає представників ЛГБТ негативно. Зокрема, 47% опитаних з негативом ставляться до представників ЛГБТ+, а позитивно — лише 7-8% українців. Про це свідчить опитування соціологічної групи «Рейтинг», що опублікували 19 серпня.

Моніторингова мережа Центру «Наш світ» задокументувала, що в Україні в 2020-му зафіксували  188 випадків дій на ґрунті гомофобії, трансфобії чи дискримінації, а також інших порушень прав ЛГБТ+.

Коментарі