Новини

Японська принцеса вийшла заміж за одногрупника й втратила імператорський титул

Також дівчина відмовилася від 1,3 мільйона доларів компенсації за його втрату.

Фото: reuters

Сьогодні, 26 жовтня, японська принцеса Мако одружилася з колишнім одногрупником без знатного походження Кеєм Комурою. Таким чином дівчина втратила статус члена імператорської сімʼї та матиме прізвище чоловіка. Про це повідомляє The Japan Times.

Принцеса залишила резиденцію в Токіо близько 10 години (за київським часом 25 вересня, о 23 годині), щоб зареєструвати шлюб. Камо вклонилася своїм батькам, наслідним принцу Фуміхіто та принцесі Кіко.

ЗМІ неодноразово критикували пару, попри схвалення батьками вибору доньки.

У день весілля на пресконференції Мако вибачилася за будь-які проблеми, що вона завдала людям цим шлюбом.

«Я дуже шкодую про завдані незручності, і я вдячна тим, хто продовжував підтримувати мене. Для мене Кей незамінний — шлюб був для нас необхідним вибором», — пояснила Мако.

Що передувало?

Мако і Комура познайомилися у 2012 році під час навчання в японському Міжнародному християнському університеті. До представлення хлопця як королівського нареченого, Комуру називали «Морським принцом». Він брав участь у кампанії з пляжного туризму.

Уперше онучка колишнього імператора Акіхіто та її наречений Комура оголосили про заручини у 2017-му. Тоді через фінансові колізії дату весілля перенесли. Після церемонії пара планує переїхати до Нью-Йорка, де Комура працює юристом.

Мако відмовилася від одноразової виплати сумою понад мільйон доларів, що передбачена виходом із королівської родини. За японським законодавством шлюб між членом родини імператора та людиною не «шляхетного» роду передбачає втрату королівського статусу.

Японська принцеса не єдина втратила титул заради кохання. Її сестра Аяко також вийшла заміж за простолюдина в жовтні 2018-го. Проте від грошової компенсації у понад мільйон доларів вона не відмовилася.

Коментарі